Пуер, улун, червоний чай, білий, зелений, жасминовий, чорний, квітковий
Книга присвячена класичній японській чайній церемонії – її історії, філософії, естетиці.
Детально описано: ритуал чайного дійства, чайний будинок, чайний сад, начиння.
Публікуються знамениті середньовічні трактати про чай.
Книга допоможе поповнити знання в галузі культурних традицій та історії Японії, японського буддизму та дзена. Книга буде цікава всім шанувальникам чаю. Кольорові ілюстрації наприкінці книги надають чудову нагоду відчути себе учасником японської чайної церемонії.
Книга призначена як для фахівців у галузі культури Японії та історії японського буддизму, так і для широкого кола читачів, які цікавляться далекосхідними традиціями чаю.
Чайна церемонія або, краще сказати, чайне дійство – надзвичайно складне та багатопланове явище, коріння якого сягає китайської давнини. В авторитетному трактаті «Записки про дзенський чай» (яп. «Дзентяроку») підкреслюється тотожність «смаку чаю» та «смаку дзену». Подібна думка послідовно відстоюється в роботах відомих сучасних знавців дзен буддизму.
512 сторінок, російською мовою.
Привіт, Тарасе, вкотре дякую за чай! Зараз майже кожний день п'ємо ваш чай, коли проливом, коли просто заварюєм в чайничку. Дуже заряджає, та врівноважує.