Пуер, улун, червоний чай, білий, зелений, жасминовий, чорний, квітковий
Чжен Шань Сяо Чжун інколи називають Лапсанг Сушонгом.
Цей червоний чай Шентан Су знайшов у китайського фермера в результаті пошуків найкращого екземпляру для виробництва свого чарівного напою (описаний в книзі майстра "Аптечка").
Важливими були наступні параметри: екологічно чистий, багатий смак і аромат, стабільна якість всіх партій, вигідне співвідношення ціна/якість.
Усім цим критеріям і відповідає цей красень, не копчений Чжен Шань Сяо Чжун (Лапсанг Сушонг) з гір У І, провінція Фуцзянь.
Лапсанг Сушонг був улюбленим чаєм Черчіля. Про це пишуть Mary Heiss та Robert Heiss у книзі «The Story of Tea: A Cultural History and Drinking Guide».
Для заварювання Чжен Шань Сяо Чжун рекомендуємо остудити воду приблизно до 90 градусів.
Користь для здоров'я червоного чаю Чжен Шань Сяо Чжун:
1. Завдяки спільній дії теїну та ароматичних речовин, цей чай покращує циркуляцію крові в нирках, посилює клубочкову фільтрацію, розширює капіляри нирок, стримує реабсорбцію води в ниркових канальцях, чинить діуретичний ефект. Це сприяє виведенню з організму сечової кислоти, солей, шкідливих речовин, а також зменшенню набряків, спричинених серцевими захворюваннями і запальними процесами в нирках.
2. Має протизапальну та протимікробну дію. Міцним настоєм корисно обробляти рани, пролежні та уражені ділянки стоп при руброфітії.
3. Виводить токсини з організму.
4. Знімає втому, наповнює силою та бадьорістю. Покращує пам'ять, підвищує концентрацію уваги та швидкість мислення.
5. Покращує терморегуляцію організму. Нейтралізує вплив спекотної погоди, втамовує спрагу.
6. Заповільнює процеси старіння, виводить вільні радикали з організму.
7. Живить, зігріває, захищає шлунок. Сприяє травленню.
8. Зменшує ризик онкології. Не поступається в цьому зеленому чаю.
9. Розширює кровоносні судини, зміцнює серцево-судинну систему.
10. Знижує вміст цукру і жирних кислот в крові.
Відгуки:
1. Vera Romanova: Какой чай чудесный! Спасибо большое! В нем сильная ци, на мой взгляд. Вкус, аромат и состояние... Давно уже не пила такого хорошего чая... Чай с мощной ци и незабываемым ароматом! Вчера угостили также наших друзей, чай очаровал!
2. Eleni Demiridi: Теплий чай з центрованим серцем. Зігріває всі негаразди з першої чашки. Легкий і зрозумілий за смаком, але невимовно рівний за станом і післясмаком. Легко може замінити сонце або ласкаве слово у похмурий день.
3. Ирина Хрисанфова: Спасибо большое за чай! Очень вкусный с выраженным цветочным послевкусием, этим напоминает улун, а ещё поднимает много тепла в солнечном сплетении и в груди, как Пуэр. Пить нужно сам по себе, без всяких плюшек, они его вкус забивают. Даже руки и ноги делаются очень тёплыми! Очень замечательный живой чай!
4. Svetlana Moskalenko: Чудесный чай, выдерживает много завариваний. Для душевных бесед холодными осенними вечерами.
5. Ярослава Жукова: Кстати, чай прекрасный, чем больше пью, тем больше нравится.
6. Darya Lytvyn: Чжэн шань сяо чжун - это красный чай из Уишань, который чаще всего покупают в нашем магазине. Этот чай приятен, этот чай понятен. Он радует как чайных гурманов, так и людей, для которых это первое знакомство с китайскими элитными чаями. Яркий вкус с фруктово-цветочными нотками, аромат с оттенками выпечки и конфеток - привлекают всех. Эффект согревающий, наполняющий, гармонизирующий. Поднимает настроение, способствует дружеской беседе. Выдерживает много завариваний, поэтому беседа может быть долгой :).
7. Victor Ч: Кстати вчера весь день Шентана Су красный чай пил - это все, делаешь глоток и через секунды две взрыв вкуса, сюр полный, никогда не ощущал такого! Я его назвал time delay tea )
Удивительно - когда делаешь глоток вроде ничего особенного, а через секунду, когда глоток уже сделан, рот наполняется вкусом, time delay.
8. Alexander Shchukin: Первое же знакомство с запахом открывает тайный шоколад с финиковыми нотками, который явно хочется съесть... Праздник для искушённого гурмана и любопытного дебютанта...
Если бы сказочные ловцы золотых рыбок и вызыватели джиннов были знакомы с этим чаем - одним из первых пожеланий, обращённых к всемогущей силе было бы его немедленное появление и постоянное присутствие!
Це одне з найкращих місць, щоб по-справжньому наблизитися до чаю. Вибір чаю варіюється від м’якого ейфоричного жасминового та весняного чаю до глибокого смаку підбадьорливого пуеру.
Мої улюблені тут Цзін Сі, Цзінь Цзюнь Мей, Жасмин. Спасибі за те, що ви є!