Пуер, улун, червоний чай, білий, зелений, жасминовий, чорний, квітковий
Є Шен Хун Ча - це дикорослий червоний чай зі старих дерев Юньнані, врожай 2024 року.
Вік дерев вражає: 500-800 років!
Дяньхун - це назва червоних чаїв провінції Юньнань. "Дянь" - назва Юньнані одним ієрогліфом, а "хун" китайською - "червоний" (чай).
Суттєво те, що це перший весняний збір, а не другий, і тим паче не осінній.
В ароматі - солодка випічка, агрус, порічка, туя, квіти, фруктові льодяники.
В смаку - гранат, нектар конюшини, морські водорості, житній хліб, трави.
Легка кислинка, яка переходить в довгий солодкий післясмак.
В післясмаку - медовий пряник, ківі і ще багато всього.
Смак, аромат, стан - все в комплексі дає потужне відчуття цілісності та гармонії.
Чай суттєво наповнює енергією, врівноважує і дає заряд оптимізму.
Цей дяньхун виготовлений в повіті Фенцін майстром, який більше 40 років займається виробництвом чаю. Кожний його чай - втілення чайного гунфу.
Цього року в Юньнані були дуже сприятливі умови для чаю: мало дощів, достатньо сухо і не дуже спекотно. Мабуть, тому цьогорічний Є Шен значно яскравіший за попередні роки.
Рекомендована температура води для заварювання: 90-95 градусів.
Корисні властивості дяньхунів:
1. Виводить токсини.
2. Заповільнює процеси старіння.
3. Сприяє травленню, покращує апетит.
4. Є ефективним сечогінним засобом, який знімає набряки.
5. Має значний антибактеріальний вплив.
6. Полоскання чаєм ротової порожнини запобігає карієсу, а також знижує ризик застудних захворювань.
7. Знижує вміст цукру в крові.
8. Попереджає онкологію.
9. Зігріває і насичує енергією Ян в малосонячну та холодну пору року.
Це одне з найкращих місць, щоб по-справжньому наблизитися до чаю. Вибір чаю варіюється від м’якого ейфоричного жасминового та весняного чаю до глибокого смаку підбадьорливого пуеру.
Мої улюблені тут Цзін Сі, Цзінь Цзюнь Мей, Жасмин. Спасибі за те, що ви є!